Te afli în străinătate și ai datorii în Moldova? Iată ce trebuie să știi

Te afli în străinătate și ai datorii în Moldova? Iată ce trebuie să știi

Chiar dacă sunteți plecat din țară, obligația de a vă achita datoriile rămâne în continuare valabilă, iar sistemul legal are diverse mecanisme pentru a asigura recuperarea acestora. Iată ce se poate întâmpla în cazul în care aveți datorii care au fost supuse deja procesului judiciar și pentru care o instană din Moldova a emis un titlu executoriu:

1. În această etapă, instanța emite un titlu executoriu și îl transmite executorului judecătoresc pentru a fi pus în aplicare. Executorul informează debitorul cu privire la intentarea procedurii de executare a titlului executoriu, indiferent de locația acestuia.

2. Executorul efectuează verificări pentru a determina dacă debitorul este oficial angajat în câmpul muncii, dacă deține conturi bancare, bunuri mobile sau imobile, sau are active în afaceri. De asemenea, aplică interdicții cu privire la înregistrarea oricăror acte la Camera Înregistrării de Stat.

3. În cazul în care niciuna dintre aceste măsuri nu se aplică, executorul solicită instanței să emită o încheiere de anunțare în căutare. La momentul primei intrări în țară, debitorul este informat de către lucrătorul vamal că este căutat, iar dacă deține un vehicul, acesta este reținut automat la vamă.

Vă recomandăm să nu evitați achitarea datoriilor chiar dacă sunteți plecați din țară, acest lucru vă poate afecta parcursul profesional și personal. În cazul în care nu vă puteți plăti fizic datoria, o puteți achita online, accesând link-ul: https://incaso.md/?go=guest_pay

De asemenea, pentru a afla ce datorii aveți și care sunt soluțiile de plată, ne puteți contacta (022) 95 93 59; (VIBER / WhatsApp) + 373 79 66 77 17.