Despre datoriile neplătite la timp și executarea silită

Despre datoriile neplătite la timp și executarea silită

Ne apropiem cu pași rapizi de finalul anului, perioadă în care cei mai mulți dintre noi obișnuiesc să tragă linie și să facă totalurile. Este momentul în care analizăm deciziile noastre și vedem dacă am cheltuit după cum ne-am propus la început de an sau ne-am abătut de la plan, cu gândul că, dacă suntem chibzuiți cu banii sau strângem puțin cureaua, micile sau marile datorii vor trece nesimțite.

Este în regulă. Toți avem sau am avut la un moment dat datorii. Fie că vorbim despre un proiect mare, cum ar fi extinderea afacerii, o casă mult visată sau un apartament mai spațios, o mașină nouă, organizarea unui eventiment important sau o investiție pentru a pleca la studii peste hotare, suntem nevoiți să apelăm la credite sau alte surse de împrumut. Este absolut firesc să ne dorim mai mult sau să rezolvăm problemele pe măsura apariției lor, mai ales când este vorba despre sănătate, de exemplu.

Tot ce contează de acum înainte este să vă respectați promisiunile legate de întoarcerea împrumuturilor sau achitarea serviciilor de care ați beneficiat. Dacă ați calculat atent posibilitățile dumneavoastră înainte, datoriile nu sunt ceva de speriat și nu creează probleme. De fapt, datoriile plătite la timp, în sume rezonabile, au două mari avantaje: ne permit să ne bucurăm liniștiți de investiția făcută și să evităm neplăceri care implică alte datorii.

Ce se întâmplă atunci când apar situații neprevăzute care ne strică socotelile inițiale, iar datoriile devin încet-încet o povară greu de dus?

Situațiile neplăcute generate de nerespectarea obligațiilor de plată a datoriilor, fie că vorbim de credite, bunuri sau servicii, pot duce, în final, la executarea silită, respectiv la pierderea averii dumnevoastră - lucru pe care toate părțile implicate încearcă să-l evite inițial.

Dacă un client nu a mai plătit ratele o perioadă mai lungă, creditorul poate rezilia contractul de credit ca urmare a nerespectării condiţiilor contractuale şi cesionează creanţa către INCASO sau orice altă firmă de colectare a datoriilor.

INCASO are o practică de peste 20 de ani în domeniul colectării datoriilor. Tocmai pentru că avem o experiență îndelungată în gestionarea acestor situații delicate și neplăcute, încercăm permanent să venim în ajutorul celor care au datorii neplătite și să recuperăm iniţial datoria pe cale amiabilă.

Echipa INCASO este întotdeauna pregătită să propună soluții concrete și să vină cu sfaturi utile pentru debitori, inclusiv privind refinanțarea datoriilor. Important este să nu amânați decizia de a face primul pas și să luați legătura cu noi. Prin comunicare se pot rezolva multe.

Ce se întâmplă dacă ignorați notificările de la INCASO și amânați plata datoriei?

În cazul în care debitorul refuză să plătească, după epuizarea tuturor opţiunilor de recuperare a datoriei pe cale amiabilă, INCASO va urmări datoria pe cale judecătorească, aplicând sechestru pe bunurile debitorului. Mai mult, toate costurile suplimentare vor fi adăugate la datorie: juridice, de colectare, mandat, executare, plus dobânda de întârziere de 16% pe an.

De asemenea, INCASO poate introduce informațiile despre neplata datoriei în baza de date a Biroului istoriilor de credit - Infodebit Credit Report. Astfel, istoria dumneavoastră de credit va fi disponibilă pentru bănci, societăţi de leasing, operatori de telefonie sau alţi creditori care, în viitor, în baza acestei informații, vor decide dacă acceptă sau nu prestarea de servicii sau vânzarea de bunuri către dumneavoastră.

Așa că, plătiți-vă datoriile la timp!

În preajma sărbătorilor de iarnă, INCASO le oferă clienţilor posibilitatea de a intra în noul an cu fruntea sus. În luna decembrie, aveți până la 100% REDUCERE la penalități și costuri la achitarea integrală a datoriilor procesate de către noi.

Noi suntem permanent interesați de rezolvarea problemelor dumneavoastră legate de datorii pe cale amiabilă și ne dorim să evităm, pe cât posibil, să fiți executaţi silit și să trebuiască să plătiți penalități, plus costuri aferente procesului de executare silită.

Profitați de OFERTA INCASO PENTRU LUNA DECEMBRIE și intrați în 2019 fără datorii!