Recuperarea debitelor

Recuperarea debitelor

Procedura de recuperare este activitatea desfasurata de catre INCASO cu scopul de a determina debitorii sa plateasca clientului creantele restante cu dobanzile, majorarile si penalitatile aferente si sa monitorizeze indeplinirea obligatiilor de plata. Procedura de recuperare este compusa din faza amiabila extra-judiciara si faza judiciara.. Sistemul de recuperare presupune respectarea unei proceduri de lucru certificate ISO, este rezultatul anilor de experienta si a fost in permanenenta adaptata si imbunatatita in functie de elementele noi aparute in procesul de recuperare. Succesul este asigurat nu numai de procedurile aplicate, ci si de accentul pe factorul uman care este orientat spre rezultate si care cu ajutorul suportului tehnic si a training-urilor de specialitate reusesc sa duca la bun sfarsit activitatea de recuperare. Adoptam o politica de pret bazata pe comisioanele percepute, ca procent din suma efectiv recuperata. Comisioanele se percep in functie de data scandenta si se platestc de catre clientul nostru numai dupa si daca se recupereaza sumele restante.


Etapa extrajudiciara (soft-collection)
INCASO colecteaza debite numai in numele si pentru client. In etapa extrajudiciara, INCASO urmareste procedura standard de lucru ceea ce inseamna: contactarea debitorului atat in scris (notificari) cat si telefonic de catre personalul specializat care, cu ajutorul pregatirii lor in ceea ce priveste comunicarea si negocierea reusesc sa gaseasca impreuna cu debitorul calea spre achitarea debitului; identificarea bunurilor si conturilor debitorului etc.;


Oferta noastra nu exclude existenta in cadrul companiei dvs a unui departament juridic, care, prin descarcarea de dosarele de recuperare debit va avea posibilitatea sa se implice 100% in rezolvarea problemelor curente ale companiei [negociere si incheiere contracte, obtinere avize, modificari acte constitutive, informarea departamentelor companiei cu privire la modificarile legislative, reprezentarea in fata autoritatilor etc]. In cazul in care dvs aveti deja o colaborare stabila, va rugam sa aveti in vedere faptul ca:
1. avem cele mai mici tarife de pe piata;
2. pe noi ne platiti NUMAI la rezultat.


INCASO asigura cu succes recuperarea debitelor pe cale judecatoreasca. Datorita angajatilor specializati pe aceste probleme si a avocatilor reusim sa acoperim cu succes si faza judiciara a recuperarii debitelor. Aceasta faza, presupune faptul ca, acei debitori care nu au reactionat favorabil la faza amiabila, adica fie nu si-au respectat angajamentele de plata asumate fata de compania noastra , fie au preferat sa se ascunda si sa nu reactioneze in nici un fel la interventiile noastre, cu acordul scris al clientului, sunt transmisi catre avocatii companiei noastre in vederea parcurgerii fazei procesuale.


Unic pe piata recuperarii debitelor, INCASO a creat un mecanism ce creaza asupra debitorului o presiune psihologica ce il determina sa plateasca debitul (ex: inscrierea persoanei in Registrul Negativ al Debitorilor, notificarile trimise administratorului blocului unde locuieste debitorul, notificarile trimise la locul de munca al debitorului, transmiterea la Directia Pasapoarte a cererii de aplicare a interdictiei de parasire a tarii de catre debitor.
Toate aceste metode creeaza o presiune psihologica asupra debitorului ce il determina sa plateasca debitul . Toate aceste metode s-au aratat pana in prezent extrem de eficiente si au dat rezultate maxime.


Va putem oferi doua argumente principale pentru care ar trebui sa incercati oferta noastra:


1. din punct de vedere financiar, reduceti cheltuielile logistice efectuate de companie constand in: salariul persoanei[lor] care ar urmari recuperarea acestor creante; aparatura de birou necesara in desfasurarea acestei activitati, costul telefoanelor efectuate si corespondentei transmise in acest scop, cheltuielile de identificare a bunurilor si conturilor bancare ale societatii debitoare etc. Aceste cheltuieli le avansati in prezent fara a avea nici o garantie ca debitele in cauza se vor recupera.
Noi va propunem sa preluam noi aceste cheltuieli, urmand sa le efectuam pe riscul nostru, FARA A VA CERE SUB NICI O FORMA SA NI LE DECONTATI, indiferent de rezultatul demersurilor noastre. Ne veti achita doar un procent din suma recuperata [care este stabilit exclusiv in functie de vechimea debitului], NUMAI LA MOMENTUL RECUPERARII acesteia.
Aveti totodata posibilitatea de a incheia un acord de colaborare cu compania noastra caz in care, veti putea insera in contractele incheiate cu partenerii dvs de afaceri faptul ca, in caz de neplata, veti apela la serviciile noastre pentru recuperarea debitului si veti putea stipula si procentul de onorariu perceput de companie. Avantajul consta in faptul ca debitorul va fi mult mai constiincios in respectarea obligatiilor contractuale stiind care este sanctiunea nerespectarii acestora.


2. din punct de vedere al eficientei, puteti fi siguri ca de problema dvs se ocupa in mod direct niste profesionisti in domeniul recuperarilor de creante, carora li se asigura in cadrul companiei un training de specialitate si care sunt motivati [inclusiv prin bonificatii raportate la rezultate] sa obtina achitarea datoriei de catre debitorul dvs in cel mai scurt timp.


In situatia in care ati decis inceperea colaborarii cu societatea noastra, vom avea nevoie sa ne transmiteti, prin fax sau e-mail, o lista cu numele debitorilor dvs, suma neachitata si data scadentei facturilor neachitate si veti fi contactat de unul din consilierii nostrii de recuperare debite.


Succesul ne este asigurat nu numai de procedurile pe care le aplicam, ci punem accent si pe factorul uman care este orientat spre rezultate si care cu ajutorul suportului tehnic si a training-urilor de specialitate reusesc sa duca la bun sfarsit activitatea de recuperare.