Cât ne trebuie pentru fericire???

Achitarea datoriilor nu pare a fi o prioritate. Dacă ar câștiga o sumă importantă de bani, respondenții unui sondaj realizat la comanda INCASO, spun că și-ar lua casă și mașină. Iar cei trecuți de 30 de ani i-ar investi în reparație.

Glumele despre moldovenii care toată viața construiesc, conțin și o doză de adevăr. După 30 până la 60 de ani, indiferent că sunt de la sat sau oraș, respondenții studiului desfășurat de Magenta Consulting, la comanda INCASO, dacă ar câștiga o sumă de bani mai mare, ar face o reparație bună. Condiții de trai mai estetice și comode își doresc atât cei cu venituri mici, de până la 1000 de lei, cât și cei care o duc relativ bine, având pe lună până la 10.000 de lei.

Tinerii cu vârsta până la 30 de ani, care locuiesc cu precădere la oraș și-ar valorifica altfel banii. Fondarea unei afaceri este considerată de către ei o investiție bună de bani.

După cele materiale, urmează cele pentru suflet. De la o vacanță în jurul lumii nu s-ar da într-o parte respondenții cu vârsta de 31-40 de ani, cu studii superioare și venituri între 5000 și 10.000 de lei. Cel mai puțin preocupați de călătorii, conform studiului, par a fi tinerii de 26-30 de ani.

12 % dintre moldoveni dacă ar câștiga o sumă impunătoare de bani ar deschide un depozit la bancă.
Iar 10% ar achita datoriile, asta chiar dacă fiecare al zecelea moldovean recunoaște că achită doar o parte din facturile pentru serviciile comunale.

Sondajul a fost realizat de către compania Magenta Consulting prin intermediul sondajului efectuat la telefon pe un eșantion de 1123 de persoane cu vârstă între 16-60 de ani din întreaga republică la comanda companiei INCASO. Se interzice orice preluare în tot sau în parte a rezultatelor sondajelor fără referinţa la INCASO şi Magenta Consulting.

INCASO, Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din Moldova, este specializată în colectarea datoriilor și are misiunea de a îmbunătăți cultura plăților şi nivelul de educaţie financiară în rândul populaţiei şi a agenţilor economici.