INCASO participă la Conferința Internaţională a Companiilor de Colectare a Datoriilor din Comunitatea Europeană

INCASO, Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din Moldova, reprezentată de Directorul General Veaceslav Mîrza, participă la Conferința Internațională Specializată a Companiilor de Colectare a Datoriilor, care se desfășoară, în acest an, în perioada 8-9 mai 2013, la Tallin, Estonia.


Temele, propuse pentru discuție, în cadrul conferinței vor fi axate pe schimbul de experienţă, noutăți, tehnologii. Principalele secţiuni din Agenda de lucru a conferinței:


- Domeniul bancar şi para-bancar: Problematica recuperării creditelor neperformante în unele ţări ale UE (Cipru, Italia, Spania, Portugalia etc.);
- Domeniul telecomunicațiilor: Evoluţia pieţii de colectare. Noi practici aplicate debitorului din domeniul telecomunicaţional. Asigurarea unui echilibrul rezonabil dintre interesele clientului de menţinere a abonatului şi cele de recuperare a creanţei.
- Sinteza pieţii de cumpărare-vânzare de datorii în EU: domeniul bancar şi telecomunicaţii.
- Colaborarea transfrontalieră dintre companii de colectare şi urmărirea debitorilor.
- Oportunităţi de colaborare cu structurile centrale şi locale pentru recuperarea de impozite, taxe şi amenzi aplicate cetăţenilor EU;
- Aspecte juridice a activităţii de colectare a datoriilor şi particularităţi de reglementare a acesteia. Particularităţi de aplicare a Codului de conduită a colectorului.


În cadrul evenimentului, Veaceslav Mîrza, CEO, „INCASO”, va ţine un discurs şi va răspunde la întrebări despre piaţa colectării de datorii din Moldova, aspecte de reglementare a activităţii.


INCASO, este Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din R.Moldova și are misiunea de a îmbunătăți cultura plăților şi nivelul de educaţie financiară în rîndul populaţiei şi a agenţilor economici.