Escrocheriile pe piaţa creditării i-au amploare – atenţionează compania INCASO!

Escrocheriile pe piaţa creditării i-au amploare – atenţionează compania INCASO!

INCASO a depistat multiple cazuri de escrocherii a vârstnicilor şi invalizilor, altor nevoiaşi pe piaţa creditării la procurarea de electrocasnice, echipamente de comunicare, servicii achitate în rate.

Scenariu este unul bine gândit de către escroci “bine voitori, cu buna intenție” care propun oamenilor, de regulă nevoiași, să obțină un câștig ușor, propunându-le să „ridice” notebook-uri sau laptop-uri, frigider sau telefon ş.a. doar cu buletinul de identitate. Pentru acest „serviciu” persoane înşelate primesc „pe loc” cca 50 de euro, cedând bunul procurat în credit escrocului.

Astfel, produsul procurat rămâne la escroc şi care-l vinde ulterior prin magazinele on-line la preț avantajos, iar cumpărătorul înșelat, care a obţinut la semnarea contractului de credit cu preţ simbolic în avans - peste o perioada de timp este anunțat că are de achitat rata de credit și dacă nu se achită, dosarul va fi remis companiilor de colectare iar ulterior în judecată.

De jure, creditorul are dreptate, iar persoana înșelată urmează să achite ratele de credit. Totuși persoana înșelată are drept la acțiune în regres împotriva escrocului.

Cu toate acestea, INCASO împreună cu clienţii săi depun eforturi în contracararea unor asemenea cazuri, întreprind măsuri de prevenţie, inclusiv de informare.

INCASO atenționează cetăţenii să fie precauţi și să nu se dea păcăliți în goana după bani ușori.