Economii de peste 2 milioane de lei la achitarea datoriilor  în cadrul Campaniei „Noiembrie - luna fără datorii”

Economii de peste 2 milioane de lei la achitarea datoriilor în cadrul Campaniei „Noiembrie - luna fără datorii”

Campania „Noiembrie - luna fără datorii”, organizată pentru al 12-lea an consecutiv de INCASO, a generat în total economii de peste 2 milioane de lei pentru debitorii care au achitat cu reducere de până la -100% la costuri și penalități.

Astfel, 12.390 de persoane care au achitat datoriile în cadrul Campaniei și-au îmbunătățit calitatea istoriei de credit și scorul de credit personal la Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT și pot obține acum condiții mai avantajoase la împrumuturi, credite ipotecare sau la achiziționarea unor produse și servicii cu plată amânată.

Din punct de vedere al vechimii datoriilor achitate în perioada Campaniei, 20% reprezintă restanțe acumulate în anul 2023, 25% au fost achitări în contul datoriilor formate în anul 2022, iar 55% - datorii cu o vechime de între 3 și 10 ani.

Cea mai mare sumă economisită de un debitor la achitarea integrală a datoriei, în perioada Campaniei, a fost de 52.209 lei. Comparativ cu 2022, anul trecut numărul debitorilor care au achitat cu reducere a înregistrat o ușoară creștere, cu circa 15%.

„Noiembrie - luna fără datorii” este o campanie marca INCASO, care a ajuns deja la ediția a 12-a, fiind organizată cu ocazia Zilei Internaționale fără Datorii, marcată anual pe data de 17 noiembrie. Scopul acesteia este de a atrage atenția asupra efectelor generate de datoriile restante.

Compania de gestiune a creanțelor INCASO