Dacă datoraţi bani, cum vă poate ajuta INCASO?

Dacă datoraţi bani, cum vă poate ajuta INCASO?

În primul rând, pornim de la faptul că nu există situaţii dificile pentru care nu pot fi găsite soluţii pentru a fi depăşite. În cazul în care aveţi datorii, specialiştii INCASO vor indentifica împreună cu dumneavoastră cea mai bună modalitate pentru a achita datoria şi vor găsi cea mai bună soluție de rambursare pentru situația dumneavoastră.

Reieşind din veniturile lunare, se vor stabili obiective realiste pentru rambursarea banilor, astfel încât să fie respectat nivelul minim de necesităţi de care aveţi nevoie dumneavoastră şi familia.

De la dumneavostră se cere doar să manifestaţi dorinţă să scăpați de povara datoriilor şi să nu vă ascundeţi sau să încercați să amânați discuția cu noi, în ideea că situația se va rezolva de la sine.

Există multe situații din cauza cărora o persoană poate ajunge să aibă datorii, nu toți cei care ajung în postura de datornic înseamnă că sunt persoane de rea-credință. Dacă specialiștii noștri se conving că sunteți o persoană responsabilă, care își dorește cu adevărat să rezeolve problema datoriilor, vă vor oferi posibilitatea semnării unui acord de reeșalonare, cu achitarea datoriei în rate convenabile.

Persoanele care au o abordare deschisă spre colaborare cu INCASO și merg în direcția rambursării datoriei, nu trebuie să-și mai facă griji legate de acumularea penalităților sau a dobânzilor. Odată cei ați stabilit cu specialiștii noștri metoda convenabilă de rambursare, INCASO nu va mai permite datoriei dumneavoastră să crească.

Ce se întîmplă atunci când o persoană ignoră apelurile şi notificările de plată?

Dacă alegeți să vă ascundeţi, să ignoraţi apelurile şi notificările de plată, puteți fi considerat debitor rău-platnic, iar acest lucru vă va afecta în mod direct reputația financiară. În consecință, informațiile despre datoriile dumneavoastră se vor reflecta în istoria personală de credit, iar acest lucru va înreguna în viitor accesul la credite bancare/nebancare în condiții avantajoase sau, după caz, la orice cumpărătură sau serviciu cu plata amânată sau cu plata în rate.

Istoriile personale de credit se păstrează timp de cinci ani în baza de date a unui birou al istoriilor de credit, cum este de exemplu Biroul Istoriilor de Credit „Infodebit Credit Report”, care poate fi accesată on-line, în condițiile legislației Republicii Moldova, de către orice creditor, companie care vinde produse în rate, prestator de servicii de telecomunicații, compania „Termoelectrica” S.A. etc.

Important de reținut este faptul că, în conformitate cu prevederile legale, informațiile despre datorii nu vor putea fi șterse din istoria dumneavoastră de credit. Singura modalitate de a vă îmbunătăți reputația financiară este achitarea datoriilor și adoptarea unui comportament de plată responsabil în raport cu angajamentele financiar viitoare asumate.

De asemenea, trebuie să aveți în vedere faptul că, datoria neachitată în termen devine purtătoare de alte sume calculate adiţional în baza contractului şi/sau a legii, sub formă de dobândă de întârziere, penalităţi, cheltuieli de judecată care, în cele din urmă, devin parte componentă a datoriei.

Sfatul nostru este să fiţi receptivi la solicitările de plată a datoriilor dumneavostră, astfel încât acestea să nu acumuleze alte datorii, care vor fi și mai greu de rambursat.

Eugen Bujoreanu,
Avocat INCASO