Moldovenii, plini de restanţe: Specialiştii spun că datoriile sunt mai mari ca în 2013

În primul trimestru al anului 2014 INCASO a recuperat pentru clienții săi 13,2 milioane lei ceia ce înseamnă peste 25.000 de plăți efectuate.

Eficienţa medie de colectare a datoriilor la faza prejudiciară, și pentru primul trimestru al anului 2014, reprezentă 64,1% pentru persoane fizice, şi 32,8% pentru persoanele juridice, fiind în dependenţă directă de vechimea datoriei, calitatea portofoliului de datornici ale Clientului, acurateţea datelor.
Cele mai multe datorii INCASO le-a recuperat pentru companiile de telecomunicații, internet și TV. Debitorii acestor companii au efectuat 48% din plăți.

Numărul de plăți pentru datoriile la servicii comunale/utilități s-au majorat cu 13% ceia ce înseamnă 25% din numărul total de încasări.

Debitorii companiilor de microfinanțare și bănci au efectuat 10% din numărul total de plăți.
Cei mai mulți debitori au parvenit de la prestatorii de service comunale/ utilități aproximativ 25000, cu valoarea totală a datoriilor în suma de 13,2 milioane lei.

Debitorii companiilor de microfinantare și bănci transmiși spre procesare la INCASO au datorii în sumă de 11 milioane.

7,5 milioane lei este suma datoriei parvenită de la companiile de telecomunicații, internet și TV.
Valoarea totală a debitelor parvenite de la începutul anului 2014 se ridică la 35 milioane.

INCASO nu doar recuperează datorii, dar și oferă soluţii financiare debitorilor, în primul rând în formă de acorduri de plată eşalonată, care stopează calculul penalităţilor şi permite debitorilor să achite datoriile în condiţii avantajoase, individualizate. Prin implementarea strategiei de promovare a încheierii de acorduri de plată eşalonată, în primul trimestru al anului curent, INCASO a reuşit să încheie peste 1500 de acorduri.
INCASO rămâne a fi liderul pieții de management al creanțelor mass market din Moldova. INCASO dezvoltă activități de colectare ale creanțelor din sectorul de telecomunicații, microfinanţare, utilităţi, bănci, etc.