Pro sau contra vânzărilor cu plată amânată?

Pro sau contra vânzărilor cu plată amânată?

Vânzările cu plată amânată sau creditul comercial reprezintă un contract, de obicei, între două companii, în care vânzătorul acordă clientului un așa-zis „răgaz″ sau o amânare pentru achitarea produselor livrate sau a serviciilor prestate. Dar există companii care oferă produse/servicii cu plata amânată și clienților persoane fizice.

Avantajele clientului | Cumpărătorul nu achită niciun fel de comison sau dobândă pentru zilele de amânare a plăților; cu alte cuvinte beneficiază de un împrumut fără niciun fel de comisioane și 0% dobândă.

Avantajele vânzătorului | Creditul comercial este un instrument puternic pentru companiile care doresc să crească vânzările pentru a acoperi un segment mai mare de piață și să câștige clienți de încredere pe termen lung.

Dezavantaje | Creditul comercial este asociat cu riscul de neplată, motiv pentru care există o anumită reticență din partea companiilor în privința vânzărilor cu plată amânată, însă există soluții pentru a controla eficient acest risc, astfel încât agenții economici să profite la maximum de beneficiile acestui instrument pentru creșterea considerabilă a vânzărilor.

Un serviciu unic pe piața din Moldova, care oferă companiilor oportunitatea de a vinde cu plată amânată, fără griji legate de neplata facturilor este INCASSOproSALES, oferit de INCASO - prima companie din țara noastră care oferă servicii complete de gestiune a creanțelor comerciale și financiare - de la formarea creanțelor până la reintegrarea debitorilor în circuitul economic.

Cum funcționează INCASSOproSALES, serviciul care ajută companiile să vândă mai mult

În pași simpli, INCASSOproSALES înseamnă semnarea unui contract cu INCASO privind cesiunea creanțelor problematice și achitarea unui comision anual de securizare. În cazul în care clienții fie persoane juridice, fie persoane fizice, nu achită în termen de 90 de zile produsele/ serviciile achiziționate, INCASO cumpără datoria la prețul securizat din valoare și transferă banii în contul companiei. În acest fel, companiile scapă de grija debitorilor și își asigură capitalul necesar pentru rulaj și alte activități esențiale pentru dezvoltare.

De asemenea, companiile beneficiază de consiliere pentru securizarea tranzacțiilor de afaceri cu clienții acestora, prin intermediul serviciilor de evaluare a bonității persoanelor jurdice, oferite de platforma InfoBIZ.md.

În concluzie, vânzările cu plata amânată reprezintă un instrument puternic pentru creșterea vânzărilor, iar dacă aveți alături un partener de încredere ca INCASO, nu mai trebuie să vă faceți nici o grijă în legătură cu riscul de neplată, doar vă bucurați de avantaje.

Lasăți problemele în grija noastră și faceți vânzări mari, cu mai mult curaj! Cereți acum oferta pentru compania dumneavoastră: (022) 89 66 65 / sales@incaso.md.