INCASO devine prima companie din Moldova care oferă  servicii complete de gestiune a creanțelor

INCASO devine prima companie din Moldova care oferă servicii complete de gestiune a creanțelor

După mai bine de 10 ani de la înființarea Companiei de Colectare a Datoriilor INCASO, în anul 2009, perioadă în care am acumulat o vastă experiență, ajungând să fim recunoscuți în prezent drept liderul pieței de colectare a datoriilor din Republica Moldova, a venit timpul să ne reimaginăm viitorul afacerilor și să inovăm instrumentele necesare pentru a susține dezvoltarea pe termen lung a companiilor.

INCASO avansează de la conceptul de companie de colectare a datoriilor, la prima companie din Moldova care oferă servicii complete de gestiune a creanțelor comerciale și financiare - de la formarea creanțelor până la reintegrarea debitorilor în circuitul economic.

Noua strategie a companiei se bazează pe oferirea serviciilor menite să acopere toate etapele de viață a creanțelor. INCASO va deservi atât creanțe financiare (creanțe generate din credite și împrumuturi bănești), cât și creanțe comerciale (creanțe generate din vânzări bunuri/servicii cu plată amânată).

Ca element de noutate, strategia de upgrade a serviciilor INCASO are în prim-plan o abordare multidimensională, începând de la soluții exclusive destinate prevenirii riscurilor de neplată, produse de securizare, până la servicii clasice de gestiune și colectare a creanțelor.

„În limbajul universal al afacerilor predictibilitatea este un cuvânt-cheie, iar pe fondul efectelor crizei pandemice, nevoia de predictibilitate a crescut exponențial cu creșterea riscurilor financiare la care sunt expuși piața și consumatorii. Noua strategie de servicii a Companiei INCASO oferă clienților un concept integrat al predictibilității ce include o serie de instrumente menite să susțină dezvoltarea sustenabilă a companiilor, prin stabilirea unor parteneriate de încredere, construirea unor sisteme de vânzări inteligente, securizarea vânzărilor B2B cu plată amânată, intervenție profesionistă pentru colectarea amiabilă a creanțelor cu restanță timpurie și prevenirea formării creanțelor problematice, inclusiv identificarea oportunităților comerciale în portofoliul de debitori cu istorie de credit reciclatăˮ, a menționat Veaceslav Mîrza, Director General al Companiei INCASO.

Compania INCASO este lider pe piața colectării datoriilor și cumpără creanțe de la operatori de telefonie mobilă, bănci, organizații de creditare nebancară, companii de salubrizare, precum și de la alți prestatori de servicii și furnizori de bunuri cu plata după livrare.

Suma totală a creanțelor restante gestionate de INCASO constituia, la finele anului trecut, peste 2 miliarde de lei. Pe parcursul anului 2020, INCASO a semnat contracte de cesiune a creanțelor în valoare totală de peste 200 milioane de lei. Anul trecut, Compania INCASO a contribuit la bugetul public național cu aproximativ 6 milioane de lei, iar fondul de salarizare al companiei a constituit circa 11,2 miloane de lei.

Compania de Gestiune a Creanțelor INCASO