Debitorii au economisit peste 3 milioane de lei în cadrul Campaniei  „Noiembrie - luna fără datorii”

Debitorii au economisit peste 3 milioane de lei în cadrul Campaniei „Noiembrie - luna fără datorii”

La începutul Campaniei „Noiembrie - luna fără datorii”, organizată la finele anului 2020, valoarea portofoliului datoriilor aflate în gestiunea Companiei de Colectare a Datoriilor INCASO constituia circa 2 miliarde de lei, în creștere cu 33,06% față de aceeași perioadă a anului 2019.

Devenită deja o tradiție, Campania „Noiembrie - luna fără datorii”, organizată pentru al 9-lea an consecutiv de INCASO, a cumulat reduceri de peste 3 milioane de lei pentru debitorii care au achitat debitele restante în perioada Campaniei, economisind din contul reducerilor de până la -100% la costuri și penalități.

Astfel, 15.470 de mii de persoane care au achitat datoriile în cadrul Campaniei și-au îmbunătățit calitatea istoriei de credit și scoring-ul de credit personal la Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT și pot obține acum condiții mai avantajoase la împrumuturi, credite ipotecare sau la achiziționarea unor produse și servicii cu plată amânată.

Din totalul restanțelor achitate cu reducere pe durata Campaniei, 82,48% au reprezentat datorii la creditele de consum, iar restul de 17,52% - restanțe la utilități și telecomunicatii. Conform analizei structurii debitelor INCASO pe regiuni, în topul achitărilor se află regiunea CENTRU cu 55,37%, dintre care 27,93% îi revin Capitalei, în contiuare urmează regiunea de NORD – 27,415 și SUD – 17,22%.

Din punct de vedere al ponderii vechimii datoriilor achitate în perioada Campaniei, 74,05% reprezintă restanțe acumulate în anul 2020, 11,12% au fost achitări în contul datoriilor formate în anul 2019, iar 14,83% - datorii cu o vechime de între 3 și 10 ani. Cea mai mare sumă economisită de un debitor la achitarea integrală a datoriei, în perioada Campaniei, a fost de 117.948,15 lei, media reducerilor per dosar fiind de 8.670 de lei.

Din punct de vedere al modalității de plată, datele înregistrate în Campania din anul 2020 relevă o diferență sensibil mai mare în direcția achitărilor on-line, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Astfel, 23,65% dintre debitori au optat anul trecut pentru achitarea datoriilor cu ajutorul instrumentelor de plată on-line oferite de INCASO, iar 76,35% au preferat în continuare achitarea cash, prin intermediul băncilor și a oficiilor poștale.

Totodată, prin parteneriatul cu Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT CREDIT REPORT, toți doritorii și-au verificat gratuit istoricul creditar în perioada Campaniei. De asemenea, clienții care au semnat contracte noi în perioada respectivă vor participa gratuit în luna februarie curent la una dintre sesiunile de training organizate împreună cu partenerul Campaniei - AEGIS Training, din contul INCASO.

„Noiembrie - luna fără datorii” este o campanie marca INCASO, care a ajuns deja la ediția a 9-a, fiind organizată cu ocazia Zilei Internaționale fără Datorii, marcată anual pe data de 17 noiembrie. Scopul acesteia este de a atrage atenția asupra riscurilor generate de datoriile neplătite la timp, care pot deveni o povară dacă nu sunt soluționate timpuriu.

Compania de Colectare a Datoriilor INCASO