Campania „Noiembrie - luna fără datoriiˮ organizată de INCASO, lansată

Campania „Noiembrie - luna fără datoriiˮ organizată de INCASO, lansată

De la credite neachitate la timp, la facturi emise și neplătite pentru serviciile comunale, utilități sau telefonie, valoarea datoriilor restante intrate în gestiunea Companiei de Colectare a Datoriilor INCASO, de la începutul anului, constituiau 380 de milioane de lei la finele lunii septembrie curent, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă din 2019.  

„Noiembrie - luna fără datoriiˮ este o campanie de conștientizare a riscurilor generate de neplata datoriilor, desfășurată anual începând din 2012, de INCASO - cea mai mare companie de colectare a datoriilor din Republica Moldova.

În cadrul campaniei „Noiembrie - luna fără datorii”, echipa INCASO de avocați, juriști și mediatori va acorda consultanță juridică gratuită telefonic sau on-line, pentru soluționarea litigiilor legate de datorii, accentul fiind pus pe mediere. De asemenea, debitorii vor beneficia de reduceri de până la 100% la penalități și costuri la achitarea anumitor datorii procesate de INCASO.  

Acumularea datoriilor reprezintă o provocare inclusiv pentru mediul de afaceri. Întrucât criza pandemică a afectat numeroase branșe, iar creanțele problematice sunt încă un motiv de a sustrage resursele și eforturile companiilor de a rezista pe piață, clienții care vor semna contracte noi cu INCASO, în intervalul 1 - 30 noiembrie, vor beneficia de mai multe avantaje.

Și companiile au, cu siguranță, nevoie de sprijin în această perioadă. Respectiv, ne angajăm să oferim și mediului de afaceri susținere, pentru a asigura un echilibru. Pentru că multe companii sunt nevoite să se adapteze spontan noilor realități, toți clienții INCASO care vor semna contracte noi în luna noiembrie vor putea participa gratuit la una dintre sesiunile de training organizate împreună cu partenerul Campaniei - AEGIS Training, pe tematici de interes”, a menționat Vicedirectorul INCASO, Ilie Jecicov. 

Totodată, prin parteneriatul cu Biroul Istoriilor de Credit INFODEBIT CREDIT REPORT, toți doritorii vor putea să-și verifice gratuit în perioada campaniei Raportul Istoriei de Credit, iar mediul de afaceri va beneficia de o reducere de 50% timp de 6 luni la abonamentele InfoBIZ.

Noiembrie - luna fără datorii este o campanie marca INCASO, care a ajuns deja la ediția a 9-a, fiind organizată cu ocazia Zilei Internaționale fără Datorii, marcată anual pe data de 17 noiembrie. Scopul acesteia este de a atrage atenția asupra riscurilor generate de datoriile neplătite la timp, care pot deveni o povară dacă nu sunt soluționate timpuriu. Echipa INCASO, împreună cu partenerii campaniei, vine cu un îndemn către toți cetățenii să adopte o conduită responsabilă în raport cu finanțele proprii și să acorde mai multă importanță reputației financiare.         

Compania de Colectare a Datoriilor INCASO