Metode inteligente de a scăpa de datoriile la credite

Metode inteligente de a scăpa de datoriile la credite

Pentru mulți dintre noi, există momente în viaţă când avem nevoie de un împrumut, fie că este vorba despre un credit de nevoi personale, unul ipotecar sau un descoperit de cont. Cu toate acestea, să ai mai multe datorii în același timp este stresant și provoacă o mare presiune la nivel psihic. Să te împrumuți poate părea ușor, având în vedere gama largă de opțiuni de pe piață, dar poate deveni dificil de gestionat. Sfatul nostru este să ai grija de creditele la care te “angajezi”. Din păcate, mulți oameni ajung să plătească mai mult pe dobânda datoriei decât pentru creditul în sine.

Dacă într-adevăr îți dorești să scapi de datorii, trebuie să îți asumi că acest proces necesită efort și timp. Va trebui să-ți reduci cheltuielile o perioadă și să te axezi pe plata datoriilor. De aceea, în continuare vom discuta cele mai eficiente strategiile de rambursare a creditelor și care sunt avantajele fiecărei metode. Hai să începem cu cele mai populare modalități: metoda bulgărelui de zăpadă și metoda avalanșei.

1. Metoda bulgărelui de zăpadă

Metoda bulgărelui de zăpadă îți prioritizează soldurile. Asta înseamnă că îți rambursezi datoriile de la cea mai mică la cea mai mare, indiferent de rata dobânzii și plătești suma minimă pentru restul creditelor. Aici vrem să menționăm și faptul că vei plăti nu numai comisionul lunar pentru credite, dar vei plăti și o parte din credit în sine, rezultând astfel în rambursarea mai rapidă a împrumutului selectat.

Cu metoda bulgărelui de zăpadă se obțin rezultate rapide. Datoriile pot fi frustrante, iar câteva mici “victorii” te pot face să te simți reconfortant. Aceste succese te vor ajuta să îţi păstrezi încrederea și să te menții motivat să scapi de toate datoriile.

Primul pas – creează o listă cu toate creditele pe care le ai în prezent.
Al doilea pas – alege cel mai mic împrumut și începe să îl rambursezi cât de curând posibil. în egală măsură, plătește doar rata lunară pentru restul creditelor.
Al treilea pas – după ce ai reușit să achiți toată valoarea primului credit, începe să plătești creditul care se situează pe locul 2 ca valoare a sumei. Și tot așa.

Dacă te ocupi de creditul cu cea mai mică valoare, vei elimina datoria mai repede, iar această practică poate avea un efect al bulgărelui de zăpadă pe măsură ce continui să achiți celelalte împrumuturi.

2. Metoda avalanşei

Metoda avalanșei prioritizează ratele dobânzilor. Îți plătești creditele de la cea mai mare rată a dobânzii la cea mai mică rată a dobânzii, indiferent de sold.

Dacă este să privim din perspectivă matematică, cu ajutorul metodei avalanșei economisești bani din dobânzi și, în final, plătești mai rapid datoriile.

Primul pas – creează o listă cu toate creditele pe care le ai în prezent. Sortează-le de la cel cu cea mai mare rată a dobânzii la cel cu cea mai mică rată a dobânzii. După ce ai plătit împrumutul cu cea mai mare rată, continuă cu cel care are următoarea cea mai mare rată a dobânzii. Și vei continua tot așa până scapi de datorii.

Abordând mai întâi cele mai mari rate ale dobânzii, economisești bani pe termen lung. Nu vei experimenta bucuriile rapide și mici care vin la pachet cu metoda bulgărelui de zăpadă, dar prima victorie mare poate avea un impact colosal (ca o avalanșă) asupra finanțelor și a psihicului tău.

Care este cea mai buna strategie de rambursare a creditelor?

Atât metoda bulgărelui de zăpadă, cât și metoda avalanșei te pot ajuta să-ți atingi obiectivul. Răspunsul la întrebarea care strategie este mai potrivită depinde de nevoile și comportamentul tău din punct de vedere financiar.

Ce trebuie să faceți dacă ați fost contactat de unul dintre reprezentanții INCASO?

Să vă informați cui și cât datorați și, în masura posibilităților, să achitați datoria imediat după ce ați fost notificat;
• Să indentificați împreună cu specialiștii INCASO cea mai bună modalitate pentru a achita datoria;
• Să stabiliți obiective realiste pentru rambursarea banilor;
• După caz, să coordonați cu specialistul nostru semnarea unui acord de reeșalonare a datoriei (semnarea unui grafic de achitare, atragerea de fidejusori, gajarea sau ipotecarea obligaţiei de plată etc.)
• Să solicitați ajutorul specialiștilor INCASO pentru a găsi cea mai bună soluție de rambursare a datoriei Dumneavoastră.

Pentru a lua legătura cu un reprezentant INCASO scrieți-ne folosind chat-ul instant pe www.incaso.md sau apelați (022) 95 93 59; (VIBER / WhatsApp) + 373 79 66 77 17.


Sursa: oceancredit.ro