Ce soluții oferă INCASO persoanelor aflate în imposibilitatea onorării obligațiilor față de creditori

Ce soluții oferă INCASO persoanelor aflate în imposibilitatea onorării obligațiilor față de creditori

1. O primă soluție este negocierea sumei datorate cu juriștii companiei INCASO

Întrucât pentru nerambursarea ratelor contractuale în termen, conform contractelor de împrumut se va calcula o sumă de bani în temeiul clauzei penale, inclusiv sub forma unei dobânzi de întârziere, pentru evitarea procesului de judecată și a cheltuielilor costisitoare de viitor, aveți posibilitatea negocierii și achitării integrale a împrumutului în urma diminuării la maxim a sumelor de bani referitoare la penalitate, comision, dobândă de întârziere. De asemenea, este posibilă examinarea posibilității încheierii unei tranzacții de împăcare.

2. O altă soluție ar fi refinanțarea

În acest sens, urmează să depuneți o cerere prin care solicitați acoperirea integrală a ratelor nerambursate în termen prin transfer bancar către creditorul DVS, cu ulterioara semnare a contractului de refinanțare, respectiv stabilirea unui nou grafic discutat cu reprezentantul companiei INCASO, în dependență de posibilitățile financiare proprii.

3. O a treia soluție ar fi medierea
Pentru medierea conflictului existent puteți negocia reducerea datoriei cu posibilitatea achitării lunare asumei finale în rate, cu ulterioara încheiere a tranzacției de mediere contrasemnată de părți și de mediator. Astfel, reduceți riscul calculării penalității și dobânzii de întârziere pe viitor și evitați un eventual proces de judecată.

Cu soluțiile oferite de INCASO, datoriile pot fi plătite mult mai ușor. Tot ce trebuie să faceți este să vorbiți deschis și să găsiți împreună soluțiile convenabile. Pentru a lua legătura cu un reprezentant INCASO scrieți-ne folosind chat-ul instant pe www.incaso.md sau apelați (022) 95 93 59; (VIBER / WhatsApp) + 373 79 66 77 17.

 Ilie GURĂU, Jurist INCASO