INCASO începe anul 2020 cu tranzacții de 60 de milioane de lei pe piața creanțelor restante

INCASO începe anul 2020 cu tranzacții de 60 de milioane de lei pe piața creanțelor restante

Compania de colectare și recuperare a datoriilor INCASO a semnat, în luna ianuarie curent, primele contracte de cesionare a creanțelor, în valoare totală de 60 de milioane de lei. Creanțele achiziționate reprezintă restanțe neachitate la credite de consum, cu întârzieri de plată mai mari de 60 și 180 de zile. Valoarea minimă a debitelor restante este de 500 lei, iar cea maximă - 40 de mii de lei.

Administrarea creanțelor restante este una dintre cele mai dificile activități, care răpește timpul și energia angajaților unei companii, generând cheltuieli suplimentare care, de cele mai multe ori, nu sunt justificate economic și nici recuperate.

La fiecare 30 de zile de întârziere a plăților, eficiența de colectare scade în medie cu 5-7%. De aceea, soluția imediată pentru a rezolva problema unui cash-flow toxic este cesionarea creanțelor către INCASO.

Achizițiile de portofolii de creanțe reprezintă unul dintre serviciile INCASO cu cea mai semnificativă creștere în 2019, iar compania estimează că acest trend se va menține și în 2020.

„Vânzarea creanțelor restante este cea mai rapidă și, deseori, cea mai eficientă soluție din punct vedere financiar pentru o companie, deoarece nu consumi resursele interne pentru recuperare, nu ai grijă de eficiența recuperării, nu investești în avocați, nu devalorizezi activele, cel puțin corespunzător mărimii indicelui de inflație”, a subliniat Sergiu Begu, Directorul comercial al Companiei INCASO.

INCASO este lider pe piața colectării datoriilor și cumpără creanțe de la operatori de telefonie mobilă, bănci, organizații de creditare nebancară, companii de salubrizare, precum și de la alți prestatori de servicii și furnizori de bunuri cu plata după livrare. Suma totală a creanțelor restante gestionate de INCASO constituia, la finele anului 2019, cca 1 miliard de lei.

INCASO Compania de Colectare a Datoriilor