13 sfaturi simple, cum să păstrezi banii

 Ați obosit să urmăriți cum banii se scurg printre degete? Dar în realitate este atât de simplu să îi mențineți în buzunare, mult mai simplu decât credeți. În asemenea situații nu este necesar să cunoașteți cele mai mari taine ale omenirii sau să posedați cunoștințe avansate în domeniul IT. Tot ce este necesar e să vă aduceți aminte de sfaturile părinților pe care vi le spuneau chiar și în copilărie. Expertul Wall Street Journal Brett Arends a completat lista și a prezentat-o publicului larg:

1. Încetați să mai urmăriți prognozele bancare și financiare
Aceste prognoze sunt realizate, în primul rând, pentru ca să hrănească persoanele pe care le fac, spune Arends. criza din anul 2008 nu a putut fi prognozată nici de ei.

2. Dacă investiți în acțiuni, ignorați „părerea experților bursieri”
De exemplu, publicațiile internaționale de business publică anual lista celor mai buni experți „Wall-Street”. Cu toate acestea, acțiunile lor „mult iubite” nu sunt profitabile decât ale altor acționari.

3. Fii mai simplu
Strategiile complicate de investiții și management sunt făcute pentru ca să îmbogățească managerii pe vânzări, sau managerii de companie. Așa că, mi bine creați un portofoliu simplu, dar care știți cum funcționează și că funcționează.

4. Orientați-vă pe acțiuni simple
Important este să țineți cont că în momentul în care acțiunile își pierd brusc valoarea, este mai indicat să mai așteptați un pic pentru a vedea ce se va întâmpla cu valoarea acestora, de facto.

5. Niciodată nu cumpărați bilete de loterie
Scopul oricărei loterii este de a obține profit, soarta jucătorilor este să piardă. Desigur că se întâmplă să mai auzim și despre un câștig major. Dar, a arătat odată o cercetare că valoarea câștigurilor, este cu mult mai mică decât a profiturilor loteriilor.

6. Fiți la curent cu propriile puncte slabe
Aceasta te va ajuta să iei o decizie oportună în momentele de stres.

7. Începeți să economisiți cât mai devreme și faceți acest lucru cât mai des
Banii și timpul sunt cei mai buni prieteni ai unui investitor. Un exemplu simplu, investind un dolar în ceva, peste 10 ani vei putea lua cu mult mai puțin decât pentru 40 de ani.

8. Beneficiați la maxim de ceea ce aveți deja
Nu te baza neapărat pe viitoarea creștere a acțiunilor sau pe salariul care trebuie să vină peste două săptămâni. Cu cât are omul mai mult,cu atât vrea mai mult. psihologii numesc acest fenomen simptomul adaptației hedonice. Unica posibilitate de a-l evita este să te înveți să de bucuri și să utilizezi cu randament maxim banii pe care îi ai la momentul de față. Ceea ce va veni în plus, pune-i la „îngrășat”.

9. Faceți planuri pe termen lung
Ieșirea la pensie nu este sfârșitul vieții. Amintiți-vă de punctul 7.

10. Evitați cheltuielile în plus
Aceasta este una din recomandările pe care ni le ofereau zi de zi părinții.

11. Nu vă lăsați influențați de publicitate

12. Nu cheltuiți banii pentru a vă lăuda

13. Prețuiește banii și munca ta!
Calculați, din pur interes, câți bani faceți într-o oră de muncă, fără impozite. Acest lucru vă va fi de mare folos atunci când veți pleca la shopping.

sursa: bani.md