Interdicții pentru debitori inclusiv la eliberarea de documentelor de stare civilă, a actelor de identitate sau a permiselor de conducere

Interdicții pentru debitori inclusiv la eliberarea de documentelor de stare civilă, a actelor de identitate sau a permiselor de conducere

Recentele modificări în Codul de executare prevăd la art. 22 alin.1 lit v) că executorul judecătoresc, la solicitarea creditorului, poate aplica în baza hotărîrii judecătoresti, interdicții la eliberarea documentelor de stare civila, a actelor de identitate sau a permiselor de conducere.

Anterior lipsea o prevedere clară aplicabilă despre posibilitatea aplicării interdicției pentru eliberarea permiselor de conducere dar și pentru eliberarea documentelor de stare civilă.

Optiunea aplicării interdicției la eliberarea documentelor de stare civilă - cu siguranță va afecta debitorii neonești care se sustrag de la plata datoriilor încercînd sa facă uz de cetățenia altor state.

Ce privește viitorii șoferi – nu vor putea opține permise de conducere, iar actualii șoferii – datornici, dacă vor rămîne fără permise (dacă li se vor ridica permise de către MAI) nu vor putea să le restabilească decit după achitarea datoriei.

Invităm debitorii răuplatnici să-și schimbe atitudinea față de datorie, să comunice cu INCASO și să depună eforturi pentru achitarea cit mai grabnică a restanțelor.

NCASO Compania de Colectare a Datoriilor
Parte a Grupului JULIANUS INKASSO
Prezenti in: Moldova, Estonia Lituania, Letonia, Finlanda, Suedia.
Adresa: mun. Chisinau, str. Hâncesti 138/1, MD 2070
www.incaso.md, Tel: +373 22 85 37 85, Fax: +373 22 853765, e-mail: info@incaso.md
foto-sursa: cabinet-particular.ro