Scrisoare de la compania INCASO. Deschizi sau nu?

Scrisoare de la compania INCASO. Deschizi sau nu?

Ați primit o notificare de la compania INCASO și vă întrebați: ce să fac cu ea? Depinde de faptul, dacă aveți angajamente restante sau nu.


Dacă ați primit o scrisoare de la compania de colectare a datoriilor INCASO, cu siguranță, livrarea a fost făcută de poștaș, adresa indicată este corectă, notificarea a fost ridicată de dvs. dar poate ați decis greșit să o aruncați, fără să citiți. GREȘIT! Aceste notificări trebuie să fie deschise și citite. DE CE?


Scenariul nr. 1


Dacă aveți împrumuturi în rate restante și credite, nu ați plătit facturile la timp, trebuie să fiți conștienți de faptul că cel mai probabil veți primi o scrisoare de la un colector de datorii. În cutia poștală găsiți o cerere de plată, informați-vă cu privire la datoria pe care o aveți, fiindcă această scrisoare trebuie să fie văzută ca un avertisment înainte de probleme juridice mai serioase.


De regulă, este momentul în care se poate comunica pe cale amiabilă solicitând de la INCASO rambursarea datoriei în rate. Eschivarea de la responsabilitatea financiară poate duce la executarea judecătorească și în final pierderea de bunuri, case, apartamente, etc.


La etapa actuală, în Republica Moldova la fel ca și-n UE, tot mai des se întâmplă că companiile de asigurare, telecomunicații, bănci, transmit datoriile debitorilor către o agenție de colectare. Acest lucru înseamnă că veți primi o scrisoare-notificare cu privire la necesitatea de a achita datoria restantă față de creditori.


În cazul în care se dovedește că datoriile sunt transmise companiei INCASO pentru colectarea datoriilor - trebuie să stabiliți legătura cu INCASO revenind cu un apel la 022 853785 sau la numărul indicat în notificare. Dacă veți neglija datoria, și, în plus, veți evita apelurile colectorului și notificările transmise de acesta - ajungeți în situația creșterii cheltuielilor pe măsura întârzierii de plată.


La etapa inițială, puteți folosi toate posibilitățile legale oferite de colectorii de datorii. Colectorii de datorii nu sunt executori judecătorești și nu au dreptul de a confisca bunurile sau intra în casă cu forța. Cu toate acestea, colectorii de datorii au dreptul de a transmite dosarul în judecată sau de a introduce datele DVS în diferite registre negative, de exemplu: registrul negativ al debitorilor, INFODEBIT, care face public lista debitorilor răuplatnici și informează ceilalți creditori cu privire la existența datoriei. Atragem atenția debitorilor să nu ignore notificările transmise de INCASO și să fie cooperanți.


Scenariul nr.2


Există situații când o persoană sau mai multe se dau drept colectori de datorii și încearcă să stoarcă bani de la noi, expediind notificări persoanelor care nu au restanțe la plăți.


Dacă nu aveți datorii și primiți o scrisoare de la o “așa numita companie de colectare de datorii” fiți precauți și nu va grăbiți să faceți achitarea fără a va asigura de existența și legalitatea acestei datorii. Escrocii funcționează atât de inteligent încât veți fi ușor induși în eroare efectuând plata în mod voluntar. Citiți cu atenție întreaga scrisoare, mai ales aliniatele tipărite cu font mai mic decât cel existent. Astfel de escrocherii de cele mai multe ori rămân nepedepsite.


Compania INCASO, atenționează cetățenii să fie atenți și precauți, să citească cu atenție NOTIFICĂRILE primite și să nu cadă pradă escrocilor.


INCASO, Compania nr. 1 de Colectare a Datoriilor din Moldova, este specializată în colectarea datoriilor și are misiunea de a îmbunătăți cultura plăților şi nivelul de educaţie financiară în rândul populaţiei şi a agenţilor economici.

ÎM "INCASO" SRL Compania de Colectare a Datoriilor
Parte a Grupului JULIANUS INKASSO
Prezenți în: R. Moldova, România, Estonia Lituania, Letonia, Finlanda, Suedia, ș.a.
Adresa: mun. Chișinău, str. Hâncești 138/1, MD 2070
www.incaso.md www.julianus.ee
Tel: +373 22 85 37 85,
Fax: +373 22 853765, e-mail: info@incaso.md
follow us on Facebook: http://www.facebook.com/incaso